Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Προετοιμάζουν Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Συρία – SAS & SBS στο έδαφος.


ΣΥΜΦΩΝΙΑ CAMERON - OBAMA

11/11/2012 - 21:03
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου η Αεροπορία της χώρας προετοιμάζεται για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Συρία. Όπως αναφέρεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron και ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama έχουν ήδη συμφωνήσει στην επιβολή απαγόρευσης πτήσεων με σκοπό όπως αναφέρεται –και όπως ισχύει σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις που έχουμε δει πρόσφατα- την προστασία των αμάχων αποτρέποντας το καθεστώς της Συρίας «να σκοτώνει αμάχους».
Μάλιστα όπως αναφέρεται η βρετανική RAF αναμένεται να επιχειρήσει μαζί με τη γαλλική Αεροπορία, και την Αμερικανική ενώ δεν αναφέρεται –τουλάχιστον στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα- κάποια  ανάμιξη της τουρκικής Αεροπορίας, αλλά η εμπλοκή της θεωρείται σχεδόν σίγουρη.
Σε ότι αφορά τη RAF αυτή πιθανότατα θα επιχειρεί από δύο κύριες βάσεις, αυτή της βάσης του Ακρωτηρίου στην Κύπρο και του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, ενώ θεωρείται βέβαιη η αποστολή αεροσκαφών Eurofighter- Typhoon εκ μέρους της RAF και Rafale εκ μέρους της γαλλικής Αεροπορίας.
Στόχος ο Assad
Όπως αναφέρουν βρετανικές εφημερίδες επικαλούμενες πηγές από τη βρετανική κυβέρνηση βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη Συρία βοηθώντας στην εκπαίδευση των ανταρτών με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη της χώρας Bashar-al-Assad.
Άνδρες από τα SAS, την SBS και αλεξιπτωτιστές από το ειδικό σύνταγμα αναγνώρισης (Special Reconnaisance Regiment) βρίσκονται στη Συρία εκπαιδεύοντας τους αντάρτες και λοιπούς μισθοφόρους στο χειρισμό νέων όπλων και εκρηκτικών.
Στη συμφωνία μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου υπάρχει –ως εναλλακτική- το ενδεχόμενο ανοικτής στρατιωτικής εμπλοκής και επίσημης προμήθειας όπλων στους αντάρτες, χωρίς να αυτή να κινείται πλέον σε σκοτεινά μονοπάτια μεταξύ στοιχείων της al-Qaeda στη Λιβύη και στη Συρία.
Αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «πολλοί από τους αντάρτες του –αποκαλούμενου- ελεύθερου συριακού στρατού είναι πρώην στρατιώτες του τακτικού Στρατού και ξέρουν πώς να πυροβολούν, χρειάζονται όμως εκπαίδευση από τις ειδικές δυνάμεις μας ειδικά στον τομέα των επικοινωνιών».
Ένα η παραδοχή των Βρετανών ότι ειδικές δυνάμεις δρουν μέσα στο έδαφος της Συρίας –κάτι που ήταν γνωστό βέβαια εδώ και καιρό- ισχύει τότε δε μιλάμε πια για μια       υποτιθέμενη εξέγερση αλλά για μια απροκάλυπτη επίθεση εναντίον μιας χώρας για την οποία κάποιοι διάλεξαν βίαιη  αλλαγή του καθεστώτος. Πρόκειται απλά για επανάληψη του ίδιου έργου που παίχτηκε στη Λιβύη.
Το σενάριο έχει ως εξής:
Πρώτα οργανώνουμε μια εξέγερση αμάχων. Στη συνέχεια στέλνουμε μισθοφόρους μέσα σε αστικά κέντρα καταλαμβάνοντας τα έτσι ώστε μοιραία να προκληθούν απώλειες αμάχων και ακολούθως  αποκαλώντας το καθεστώς της χώρας σφαγείς αμάχων, στέλνουμε τις αεροπορικές δυνάμεις για να τελειώσουν τη δουλειά και στο τέλος  στρατεύματα εάν παραστεί ανάγκη. Μετά με την ησυχία τους οι εμπλεκόμενοι μοιράζονται τη λεία. Ας είναι και άλλες χώρες προσεκτικές. Μπορεί να έρχεται και η δική τους σειρά…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: