Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση -κόλαφος κατά εισπρακτικής εταιρίας.



Share30 
    Απόφαση -κόλαφος κατά εισπρακτικής εταιρίας
    Ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών σε βάρος εισπρακτικής εταιρίας.
    Τον δρόμο κατά των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και των παράνομων πρακτικών που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια, ακόμα και για ανύπαρκτες οφειλές, άνοιξε  πολίτης που πέτυχε ιστορική νίκη, με την βούλα του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
    Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, με την υπ’ αριθμ. 3383/2012 απόφαση, επιδίκασε αποζημίωση 3.000 ευρώ στον δικηγόρο Λάμπρο Ντουματσά, κρίνοντας ότι τα συνεχή και προσβλητικά τηλεφωνήματα που δεχόταν από εισπρακτική εταιρία, για ανύπαρκτη οφειλή του, συνιστούν προσβολή για την προσωπικότητά του.
    Με βάση αυτή, "η προσβολή στην προσωπικότητα θα αναγνωριζόταν ακόμα και αν η οφειλή ήταν υπαρκτή".

    Με άλλα λόγια, οι εισπρακτικές εταιρίες δεν δικαιούνται να πιέζουν παράνομα τους πολίτες, ακόμα και στην περίπτωση που εκείνοι πράγματι έχουν οφειλές προς κάποια τράπεζα.
    "Η απόφαση αυτή δικαιώνει κάθε πολίτη που υφίσταται την αφόρητη πίεση των εισπρακτικών εταιριών", δήλωσε στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" ο κ. Ντουματσάς.

    "Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ακόμα κι αν κάποιος συναλλασσόμενος με τράπεζα οφείλει σε αυτή κάποιο χρηματικό ποσό, δεν πρέπει να ανέχεται την από πλευράς της τράπεζας ή της εισπρακτικής παράνομη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων ή προσβλητική συμπεριφορά.

    Οι καθημερινές τηλεφωνικές ενοχλήσεις ή με αγενή τρόπο υπενθύμιση της ύπαρξης οφειλών, οι κλήσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς της εργασίας τους ή η ενημέρωση τρίτων προσώπων για οφειλές των πελατών τραπεζών είναι ξεκάθαρα παράνομες.

    Tο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που αφήνει μεγάλο περιθώριο στις εισπρακτικές εταιρείες να προβαίνουν σε συνεχείς και συχνότατες τηλεφωνικές επικοινωνίες, πρέπει να επανεξεταστεί", σημειώνει χαρακτηριστικά  δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.


    Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/oikonomia/story/254291/apofasi--kolafos--kata-eispraktikis-etairias#ixzz2CkvTKNhs

    Δεν υπάρχουν σχόλια: