Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Επιβεβαιώνουν την ύπαρξη 6 πλοίων στην Α.Μεσόγειο - "Tα στείλαμε για την Γάζα"


ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΛΟΥ

11/23/2012 - 15:21
Μια νέα διάσταση δίνει η Ρωσία στην παρουσία των σκαφών της στην Α.Μεσόγειο (έξι πλοία αυτή την στιγμή με το καταδρομικό των 12.500 τόνων εκτοπίσματος. Moskva να ηγείται του στολίσκου), επιβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως και τα σχετικά δημοσιεύματα του defencenet.gr. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διεύθυνσης του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο ρωσικός στολίσκος έχει καταπλεύσει στην περιοχή για να μετάσχει - αν χρειαστεί - στην ... εκκένωση Ρώσων πολιτών από την Λωρίδα της Γάζας!
Τώρα πόσοι Ρώσοι πολίτες βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας και τι κάνουν, δεν είναι γνωστό, αλλά δε νομίζουμε ότι έξι πλοία εκ των οποίων ένα μεγάλο αρματαγωγό και ένα αποβατικό κλάσης Alligator έχουν πλεύσει στην περιοχή για να παραλάβουν καμιά πενηνταριά (τόσοι υπολογίζονται οι Ρώσοι πολίτες, κυρίως στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών και εταιρειών ενέργειας στην Γάζα).
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Ομάδα πολεμικών πλοίων του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποτελούμενη από το πυραυλικό καταδρομικό "Moskva", το αντιτορπιλικό "Smetliviy" (κλάσης Kashin), τα μεγάλα αποβατικά "Novocherkassk" και «Saratov», το θαλάσσιο ρυμουλκό MB-304 και το μεγάλο θαλάσσιο δεξαμενόπλοιο «Ιβάν Μπουμπνόφ» πήραν διαταγή να βρίσκονται στην καθορισμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Xθες οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι τα πλοία βρίσκονται στην περιοχή καθώς κάποια από υατά θα πλεύσουν στην ... Σομαλία για αντιπειρατικές αποστολές. Στο πλαίσιο αυτό θα κατέπλεαν στο λιμάνι της Ταρσούς στην Συρία.
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκονται εκεί ακριβώς γι αυτό που γνωρίζουν όλοι: Είτε συμμετοχή στην μεγάλη σύγκρουση που ξεκινά στην Συρία, είτε εκκένωση μάχης, είτε ενεργός προστασία των Ρώσων πεζοναυτών που έχουν αφιχθεί στην Συρία με περαιτέρω ενίσχυσή τους.
Και μόνο τυχαία δεν είναι η αποστολή του Moskva: Με 64 Α/Α βλήματα S-300 και αριθμό άλλων μικρότερης ακτίνας, μπορεί να προσφέρει μια αποτελεσματικότατη αντιαεροπορική ασπίδα διαμέτρου 300 χλμ. στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Συρίας, ως υποστηρικτικό των χερσαίων αντιαεροπορικών συστοιχιών που και πάλι επανδρώνονται από Ρώσους χειριστές, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας no-fly-zone.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: