Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πυρηνικές «γροθιές» σε αστεροειδείς.



  • 0
 Πυρηνικές «γροθιές» σε αστεροειδείς
Το σκάφος HAIV θα εξουδετερώνει τα απειλητικά διαστημικά ανιτκείμενα
To HAIV θα ανοίξει μια τρύπα στον επικίνδυνο αστεροειδή και στη συνέχεια θα τον βομβαρδίζει με πυρηνικές βόμβες
Χιούστον 
Η NASA ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα σκάφος το οποίο θα έχει ως αποστολή να «αναχαιτίζει» αστεροειδείς ή άλλα διαστημικά σώματα που κινούνται απειλητικά προς τον πλανήτη μας. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο σκάφος που θα έχει στρατηγική… πυγμάχου.
Κοσμικό «μποξ»

Το HAIV (Hypervelocity Asteroid Intercept Vehicle) είναι ένα μη επανδρωμένο σκάφος που θα μεταφέρει μαζί του δύο ειδικές κάψουλες ή «βολίδες» όπως ονομάζουν οι ειδικοί αυτού του είδους τις συσκευές. Οταν το σκάφος πλησιάζει τον απειλητικό αστεροειδή θα εκτοξεύει την πρώτη βολίδα η οποία θα δημιουργεί ένα μεγάλο κρατήρα στην επιφάνεια του. Στη συνέχεια το HAIV θα εκτοξεύει την δεύτερη βολίδα που θα φέρει πάνω της πυρηνικές βόμβες.
Η βολίδα θα σκάει μέσα στον κρατήρα ώστε να μεγιστοποείται η ζημιά που θα προκαλείται στον αστεροειδή ο οποίος είτε θα διαλυθεί σε μικρότερα και ακίνδυνα για τη Γη κομμάτια είτε το χτύπημα θα τον υποχρεώσει να αλλάξει τροχιά. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί το HAIV θα δίνει στον αστεροειδή μια «γροθιά» και πριν αυτός προλάβει να συνέλθει θα του δίνει άλλη μια ακόμη πιο δυνατή που θα τον βγάζει…νοκ άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: